WebMasterMoney

↑ Grab this Headline Animator

torsdag, januari 24, 2008

För tillfället beroende av... Mötley...

Har för tillfället totalt snöat in på ett gammal favoritband, tack vare vännen Ola. Det hela började en gång 1986 i slutet av februari på Johanneshov i Stockholm. Som liten 15-åring skulle jag gå på konsert med helt galna favoritbandet Mötley Crüe. Förbandet var ett grönmålat band med lite klassiska inslag. Förbandet hette Paganini, vars vinylskiva jag faktiskt hittade strax efteråt i en skivback någonstans. De var rätt bra, men inga man hört talas om sen dess. (Om nån vet nåt om dem eller har skivan digitalt, så skriv gärna ett inlägg här i min blogg).

Motley Crue körde då turné med sin Theatre of Pain-skiva, och de stora låtarna var "Smoking in the boys room" och "Home Sweet Home". Konserten var grymt bra givetvis och nåt jag än i dag, över 20 år senare, tänker ofta på. Man kände liksom att det var nåt speciellt med just detta bandet jämfört med alla andra skandal och metall-band.

Mötley från Shout at the Devil-tiden.

Konsertposter från Theatre of Pain-turnen jag var på.

The Dirt
Men nu över till nu-tid. Jag lånade en helt fantastiskt intressant bok av Ola, som jag nu är ungefär halvvägs igenom. Har aldrig läst nåt i närheten av detta. Det här helt enkelt bandets deltagare och andra involverade under framgångsresans gångs egna små berättelser och syn på det som hände under hela vägen från barndom och innan de träffades, via överdoser, dödsfall, fängelsevistelser och orgier i sex, sprit och tunga droger, till var de är idag. Boken heter "The Dirt" och är alltså skriven av framför allt Nikki Sixx, Tommy Lee, Mick Mars och Vince Neil. Alla som nångång lyssnat på Mötley Crüe rekommenderas STARKT att läsa boken!
Och nu skall den tydligen oxå komma som film - gissa om man ska se den!!! Läs en artikel till om det på denna länken.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Nikki Sixx
Den mest extrema människan i och kring bandet och även dess grundare är basisten Nikki Sixx. Klart aktiv fortfarande i sitt låtskrivande, och har nyligen gett ut skivan och även boken "Heroin Diarys". Denna är sanslöst bra! Har inte läst boken, men lyssnat på skivan mer eller mindre oavbrutet sen jag igår fick tag i den! Det låter seriöst, vuxet, tungt, välproducerat och genomtänkt, men även väldigt ärligt!

Det ÄR helt enkelt Nikki´s memoarer utifrån hans liv med tungt drogberoende. Eller som han själv säger: "Oh God, how come that I´m still alive".
Länk till officella siten om "Heroin Diarys" hittar du HÄR.
Läs mer om Nikki på Wikipedia här och Nikki´s officella site finner du HÄR.
Mötley Crüe's officiella site hittar du HÄR.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,En site dedikerad till Bootlegs och framförallt Mötley Crüe hittar ni på DENNA LÄNKEN. Och ett litet test om "hur mycket Mötley är du" hittar du på City Nöje.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Technorati Cosmos: Andra bloggar som kommenterar denna post


AddThis Social Bookmark Button
|  Läs i reader | Läs i mobilen | Pusha


Denna bloggen finns på Bloggkartan.se


Andra roliga surftips: Roligt&Tokigt MobileBling Reklambloggen TrummenäsKrocket Tekniktips

Mobile bling

Inga kommentarer: