WebMasterMoney

↑ Grab this Headline Animator

torsdag, maj 05, 2011

Nikki Sixx - en idol, en icon, en mästare, värd att omskrivas

Är just nu helt tagen av musikfenomenet Nikki Sixx. Det har jag iofs varit ett längre tag de senaste åren då den mesta musikkonsumtion handlat om just Nikkis olika aktiviteter.
Men egentligen började det redan 1986 i februari, då jag 15 år gammal var på Mötley Crües konsert på Hovet i Stockholm. En otrolig föreställning - och efter nu långt senare fått en tydligare inblick i vilket skick bandet då egentligen var i är det ju ännu otroligare. Då var det turnen efter skivan "Theatre of Pain" som gällde.2006 fick intresset kraftigt mycket mera bränsle genom en nyvunnen vän som också fastnat för just Mötley, och att det började ryktas om en återförening, samt att Nikki var på gång med både en bok och skiva i ett sidoprojekt.

Boken The Dirt inköptes och lästes från pärm till pärm på rekordkort tid. The dirt är, om du inte läst den, den första och mycket stilbildande dokumentären över bandet och den musikvärld de levde i under 80 och 90-talet. Denna boken har skapat det sug efter insyn i även andra artisters liv som allt fler av dem nu tillgodoser oss med. Alla skriver böcker idag, när skivindustrin och skivförsäljningen dalar. Alla, från Guns & Roses, Ozzy, Lemmy, Keith Richards mfl. Och det lär fortsätta. Men det var The Dirt som inledde detta - och av de jag läst, så är den i särklass bäst i sin klass.Sen våren 2007 släpptes boken och skivan från Nikki's sidoprojekt "Heroin Diaries". Extremt intressant läsning och en fantastisk skiva. Var från början tänkt som bara ett sidoprojekt och ett studioband. Succén var massiv och fansen krävde mer eller mindre av Bandet Sixx:AM skulle turnera, och så blev det också, dock i mindre skala.
Låtarna "Life is Beautiful", "Tomorrow", "Girl with the Golden Eyes" är några av guldkornen. Missa dom inte - men läs även boken, och lyssna till helheten.
2008 släppte Mötley första studioskivan på massor med år, och återigen äntligen med originaluppsättningen bestående av Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars och Nikki Sixx. Egentligen ett under att dessa fyra killar lever idag - alla med sina personliga anledningar till problem längs livet. En spelning annonserades till Borlänge's Peace & Love-festival sommaren 2009. Ett sånt tillfälle får ju inte missas, så givetvis åkte vi dit - trots de nära 60 milen i bil. Men det var värt varenda varenda minut!
Och man kan ju lugnt säga att det skapade ett ännu större intresse för allt som händer i och kring bandet.Införskaffade även Tommy Lee's bok. Lite udda skriven, men lite småkul var den väl. Läsvärd för ett fan såklart.

2010 var det dax för nästa Sverigebesök för The Crue, och denna gång på Sonispear festival i Stockholm i juni. Givetvis blev det en tur dit med kompisen oxå. Fruktansvärt väder, men spelningen var fantastisk. Denna gång verkade bandet vara riktigt taggade och än mer energiska än året före i Borlänge.

Hr Sixx har ju även dragit igång ett klädmärke vid namn Royal Underground. Finns tvärr inte i norden, men tack vara Ebay, så har faktiskt en långärmad och en kortärmad skjorta samt en keps hittat hem till mig. Lite kul att kunna ha sånt som "ingen annan" har, eller ens vet vad det är för nåt. Det är ju lite sån jag är.

I januari 2011 (tror jag det var) släppte Vince Neil givetvis också en bok "Tattoos and Tequila", tillsammans med en skiva med samma namn. Införskaffades via Ebay och där har jag ett signerat exemplar faktiskt. Även denna klart läsvärd. Tyvärr lär väl aldrig Mick Mars skriva någon bok - men om han gör det... vet jag iallafall en som står längst fram i kön för att införskaffa den...20110503 släpptes Sixx:AM's uppföljare "This is Gonna hurt". En månad innan släpptes boken från Nikki Sixx med samma namn, och den håller jag på att läsa just nu. Superlativen upprepas hela tiden - men den är underbart underhållande och även mycket tankvärd. Sitter just nu och lyssnar på skivan i lurarna - och den... ja, gissa själva. Det är en i allra högsta grad värdig uppföljare...


Senaste släppet från Mötley-gänget är en samlingsskiva - väl värd att inhandla för den som inte redan har allt...Just nu förbereder The Crue sig för en USA-turné. Samt att det skall finnas ett rejält antal nya låtar mer eller mindre klara för nästa skiva. These guys aren't gonna give up... Härligt!

To be continued...
Kika gärna in bland alla andra skivor och prylar jag inte skrivit om i "The Mötley store" Läs i reader | Denna bloggen finns på Bloggkartan.se
Andra roliga surftips: Roligt&Tokigt | MobileBling | Reklambloggen | TrummenäsKrocket | Tekniktips

Mobile bling

Bloggare - Skicka nyhetsbrev till dina läsare.

Inga kommentarer: