WebMasterMoney

↑ Grab this Headline Animator

torsdag, oktober 25, 2007

Lite webbtankar och teknikhändelser

Idag händer det massor av saker redan innan klockan hunnit bli 10 på förmiddagen. Eller, nja, en del hände ju redan igår iofs. Det är väl bara en annan som inte uppmärksammade det förren alldeles nyss.

Ubuntu 7.10 är släppt
Linux har släppts i en version som verkar vara den som går att installera och använda även av lite vanliga människor och inte bara hackers och geeks. Den heter Ubuntu 7.10 och är omskriven både på IDG.se och många andra ställen. Hittade även en till synes riktigt bra guide för amatören som vill installera Ubuntu på denna bloggen.
En av anledningarna för min del att jag är sugen på ubuntu är den omtalade Boxen på bilden ovan som gör att du kan ha flera skrivbord igång samtidigt. Hela den grafiska upplevelsen är sjukt läcker. Man tröttnar säkert på den, visst - men just nu formligen skriker det "VILL HA"...

Microsoft köper in sig i Facebook

Första tanken är "åhå"... andra tanken är... hm... kommer inte en och annan att bara på grund av det att lämna Facebook? Jag räds inte, utan stannar nog kvar ett tag till dock. Läs mer om mångmiljonaffären på it24 och på idg.se som ger Microsoft 1.6 % av aktierna i Facebook för 240 miljoner dollar, och därigenom ger Facebook en värdering på 15 miljarder dollar. Undrar vad JAG är värd på Facebook? (Kommer säkert en facebook-applikation för att räkna på det snart oxå...)

Google Phone...
Slutligen så lite om den senaste tidens stora mobila teknik-snackis - Google´s intåg på mobil-arenan. Nu verkar det som om de kommer att göra det med hjälp av koreanska HTC (som även SonyEricsson ju för långt gående diskussioner med). På siten Mobilkoll finns lite mer information om detta och att de inledningsvis bara släpper 50.000 enheter och bara till utvecklingsbolag i första skedet. Även CNN skriver en del om detta på sin Money-site.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Technorati Cosmos: other blogs commenting on this post

AddThis Social Bookmark Button

|  Läs i reader | Läs i mobilen | Denna bloggen finns på Bloggkartan.se

Andra roliga surftips: Roligt&Tokigt MobileBling Reklambloggen TrummenäsKrocket Tekniktips

Mobile bling

↑ Grab this Headline Animator

.

Inga kommentarer: