WebMasterMoney

↑ Grab this Headline Animator

onsdag, oktober 05, 2011

Däckbytardax snart igen

Nu börjar det närma sig vinter igen tyvärr och det innebär ju att det är hög tid att ta reda på hur det ser ut med vinterhjulsuppsättningen. För egen del var jag faktiskt tidigt ute i år, och jag kan lätt köra två år till. Frågan är dock när jag kommer att få tummen ur och byta däck. Även om jag har aluminiumfälg även på vinterhjulen, så ser de ju långt ifrån lika roliga ut som M-fälgarna som "somrisarna" ligger på.

Faktarute: Det finns en del datum som du måste du hålla i huvudet bär det gäller vinterdäck: 1 december – 31 mars så är det lag på att ha vinterdäck om det råder vinterväglag. Observera att så kallade året –runt –däck ej är godkända under den här tidsperioden. Mellan 1 oktober – 30 april så får du lov att använda dubbdäck oavsett vilket väglag som råder. Övriga året (1 maj – 30 september) så får du endast använda dubbdäck om väglaget motiverar det.

Jag kommer nog i år att på BMWn lämna in som vanligt hos däckverkstan där även har däcken vinter/sommar-förvarade. På Peugeoten får det bli manuellt byte hemma på uppfarten. Vinterhjulen ligger redo avtvättade och fina i källaren på huset.

Men även där känns det långt ifrån roligt att göra detta, för det innebär ju att vintern är här - och det är inte min favoritårstid.


 Läs i reader | Denna bloggen finns på Bloggkartan.se
Andra roliga surftips: Roligt&Tokigt | MobileBling | Reklambloggen | TrummenäsKrocket | Tekniktips

Mobile bling

Bloggare - Skicka nyhetsbrev till dina läsare.

Inga kommentarer: