WebMasterMoney

↑ Grab this Headline Animator

fredag, september 14, 2007

Ny BMW X5 för halva priset???China Automobil väcker stor uppmärksamhet med sin nya stadsjeep. X5-kopian för 240.000 kronor retar gallfeber på BMW-chefen. Nu ryktas det om att bilen kommer till Sverige - redan i november.
Det skriver Svenska Dagbladet, som kan konstatera att kinesiska suv:en Shuanghuan CEO har lånat både en och två detaljer från den mer än dubbelt så dyra BMW X5.

Bilen har redan smyglanserats på utvalda marknader i Europa och har även haft premiär i Tyskland.

Enligt BMW:s vd Norbert Reithofer är det fråga om ett regelrätt plagiat och tyskarna har enligt TT nu inlett en rättsprocess i München.

China Automobile har även gjort en kopia av Smarts minibil Four Two, kallad Shuanghuan Noble. Hot om stämningar från Smarts ägare Daimler-Chrystler tvingade dock China Automobile, som sköter handeln med kinesiska bilar i väst, att dra tillbaka lanseringen.

Enligt SvD står dock biltillverkarna i väst inför ett dilemma. Alla vill desperat in på den kinesiska jättemarknaden och då gäller det att värna om goda relationer.

Kinas stora problem i väst stavas å sin sida krocksäkerhet.

"Varje försök har slutat med fiasko och än har de inte vågat skicka den stora CEO till någon officiell krocktestare", skriver Svenska Dagbladet.


Lika som bär... eller hur?! Inte konstigt BMW är lite purkna!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Gillade du detta inlägget? Köp mig en öl!

AddThis Social Bookmark Button

|  Subscribe in a reader | Denna bloggen finns på Bloggkartan.se

Andra roliga surftips: Roligt&Tokigt MobileBling Reklambloggen TrummenäsKrocket Tekniktips

Mobile bling

↑ Grab this Headline Animator

Inga kommentarer: