WebMasterMoney

↑ Grab this Headline Animator

torsdag, augusti 16, 2007

Dax för nästa Stieg...

Då var del ett i Stieg Larsson´s trilogi om Lisbeth Salander slut. Slutade inte riktigt som man anade - och nu ska jag kasta mig över del 2 som heter "Flickan som lekte med elden".

Efter att ha läst lite mer OM Stieg, så finns det faktistk en story om varför han stavar som han gör. Stieg Larsson, vars fullständiga namn var Karl Stig-Erland Larsson bytte namn eftersom han och författarkollegan Stig Larsson var trötta på att de förväxlades hela tiden. De singlade slant om vem av dem som skulle byta namn och det var Stieg Larsson som förlorade. Som kriminalförfattare var det inte helt opassande, då även Stieg Trenter (eg. Stig Johansson) stavade sig så. (Wiki).

Det är många som denna sommar fastnad för Stiegs millenium-serie, och givetvis många som skriver i sina bloggar om det.

Ikväll är det dessutom inget på TV att slå ihjäl tid med så nu är det läsning som gäller! Igår var det ju "What about Brian", och den måste man ju liksom följa. Den serien är så jäkla bra! Har du missat den, så är detta lite kort vad det handlar om: I What About Brian möter vi ett gäng kompisar i Los Angeles som alla befinner sig i 30-årsåldern, där man allt som oftast kan känna en viss press från familj och vänner att träffa en partner. Eller där man hittat sin livskamrat, men trots tappra försök inte kan bli gravid, eller där man krystar ut den ena ungen efter den andra och glömmer bort att ta vara på varandra.

I handlingens centrum finner vi Brian, killen som alla vill vara kompis med, men som till skillnad från de andra i gänget inte lever i ett förhållande. Han känner sig pressad att träffa en tjej, problemet är bara det att han är kär i Marjorie, bästa kompisen Adams fru...

Andra bloggar om: , , , , , ,AddThis Social Bookmark Button

|  Subscribe in a reader | Denna bloggen finns på Bloggkartan.se

Inga kommentarer: